Enkelspan mennen

Het enkelspan mennen is de basis voor alles omtrent het mennen.
Kunt u goed mennen met een enkelspan? Dan kunt u op voor het Menbewijs enkelspan.

Welke stappen worden daarvoor ondernomen:

U gaat eerst op voor het C (ertificaat) M (ennen)  E (nkelspan) deel 1: aan de hand van een theorie en praktijkgedeelte op stal en een gedeelte rijden wordt er getoetst of de menner voldoet aan de gestelde eisen. Dit examen mag worden afgenomen door de instructeur.
Bent u hiervoor geslaagd dan mag u door na het CME deel 2. Ook hiervoor geldt een theorie en praktijkgedeelte op stal en een gedeelte rijden. Dit examen wordt echter afgenomen door een erkend FNRS menjurylid.

Heeft u ook dit examen met goed gevolg afgelegd gaan we door voor het Menbewijs. Hierbij wordt u wederom getoetst met een theorie gedeelte en praktijk, waarbij het rijden echter wordt afgenomen op de openbare weg. Het examen wordt afgenomen door een erkend S.S.R. examinator.

Gevolg, vervolg en resultaat:

Tijdens  en na deze opleiding kan u ook uw menvaardigheden ontwikkelen d.m.v. het rijden van dressuur- en vaardigheidsproeven. Niet alleen beginners maar ook gevorderden kunnen hier op onze manege terecht. En… wie droomt er niet van
een mooie (veilig en verantwoorde) buitenrit samen met zijn paard en wagen?

Informatie:

Onze men instructeur Tonny van den Hoeven heeft zelf jaren lang ervaring in de mensport zowel in enkel- twee en vierspan als tandem en rijdt wedstrijden met een vierspan paarden.
De cursus word elke woensdagavond gegeven van 19:30 – 21:30 uur.

Voor meer informatie over prijzen, bel of mail ons gerust of kom eens aan om een kijkje te nemen… de koffie staat klaar !

TOT ZIENS !!!!