Verhaaltje

Als paard liefhebbend mens moet je bij ons zijn, “Manege De Vier Hoeven”.
Ons team bestaat uit gediplomeerde instructeurs die staan de te popelen om je de liefde voor het paard en het rijden te leren. Ook zijn onze instructeurs er heel goed in om, als je al je al ervaring hebt, je verder te begeleiden.

Op “Manege De Vier Hoeven” vind je allerlei soorten pony’s en paarden.
Wij en onze paarden weten feilloos of je samen met je paard die magische klik hebt die maakt dat het rijden een onvergetelijke ervaring wordt en blijft. Voor een ieder vinden wij het geschikte paard.

Als je 4 jaar bent dan kun je al bij ons komen rijden.
We beginnen dan met een kabouterles of een privéles zodat we goed kunnen kijken wat we je kunnen leren en welk paardje goed bij jouw past.
Wanneer je vertrouwen in je paard hebt, weet hoe je met het paard om kunt en moet gaan, je kunt lichtrijden in draf, je een beetje weet hoe de gangen van het paard zijn en je begrijpt wat er door de instructie van je wordt gevraagd, dan word je in een beginners groep geplaatst waar je goed in past.

Als je wat ouder bent of volwassen dan kun je ook privé lessen volgen om vertrouwd te raken met het paard en met de manier waarop wij les geven.
Een eerste les kan bijvoorbeeld aan de longeerlijn (lang touw) zijn.
Het voordeel van deze manier van rijden is dat je een goede houding en balans krijgt op het paard.
Een goede balans is de basis van het goed kunnen paardrijden waar je de rest van je paardrij leven veel aan hebt.

Trots en blij kunnen wij vertellen dat wij al heel veel mensen op deze manier de liefde voor het paard en het rijden hebben geleerd.
Leeftijd is voor ons niet van belang.
Onze lessen bestaan uit alle mogelijke onderdelen: dressuur, springen en carrousel.
Daarnaast in de zomer ook crossen en veel buitenritten.
Zo blijven onze groepslessen zeer afwisselend.
Waarbij dressuur de absolute basis is voor “goed” paardrijden met plezier.

Op “Manege De Vier Hoeven” kun je ook meedoen aan wedstrijden als je dat leuk vindt.
De wedstrijden zijn ervoor bedoeld om de ruiter door een onafhankelijke jury te beoordelen op zijn/haar houding en rijvaardigheid.
Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor FNRS wedstrijden die in onderling clubverband worden gereden iedere maand.
Op deze manier breng je jezelf steeds een stapje verder. Of je doet mee als je zover bent met de KNHS wedstrijden. Ook hebben we zeer regelmatig onderlinge springwedstrijden.

In onze groepslessen hanteren we de volgende niveaus;
• Beginners
• Half Gevorderd
• Gevorderd
• Ver Gevorderd

We hebben voor een ieder die gezellig komt kijken een geweldige kantine waar we allerlei lekkernijen verkopen. Frisdrank, koffie, snoep en snacks, ons bar personeel helpt u graag terwijl u ontspannen naar de lessen kijkt.

We beschikken over een binnen- en een buitenbak zodat onze ruiters met ieder weertype toch kunnen rijden.

Als u nog meer informatie wilt of als u zich wilt inschrijven of een afspraak maken, dan bent u dagelijks (uitgezonderd zondag) welkom in de kantine waar iemand u met plezier verder kan helpen.

En natuurlijk bezitten wij als “Manege De Vier Hoeven” over een veiligheidscertificaat. En mogen wij u vol trots vertellen dat wij een 4 sterren manege zijn.