Mennen

Altijd al leren mennen maar u weet niet hoe?

Hier op onze manege leert u mennen volgens het KNHS systeem. De beginnend menner leert op een veilige en verantwoorde manier, stap voor stap, de kunst van het mennen. Leren omgaan met paarden en plezier in de opleiding staan hierbij centraal.

Is menles nodig?

Ja, mennen moet je leren. Om plezierig en vooral veilig met paard en wagen te kunnen rijden. Een gedeelte is theorie, bijvoorbeeld over het paard zelf, over de benodigdheden, de techniek en het rijden. De praktijk komt uitgebreid aan de orde zoals het correct vastzetten van het paard, de verzorging, het rijden in de rijbaan maar ook in het verkeer.

Bij ons kunt u elke woensdagavond van 19:30 – 21:00 uur en vrijdagmiddag van 13:00 – 14:30 uur van de menlessen genieten, met eigen paard of pony of met een span van ons. (niet verplicht voor/met examen.)
Het is mogelijk om bij ons enkelspan, tweespan en vierspan te leren mennen.

Wanneer u voldoende goed kunt mennen mag u op voor het Menbewijs Enkelspan.
Eenmaal uw Menbewijs behaalt dan mag u door met het Menbewijs Tweespan.

Instructie?
U krijgt les van een ervaren menner. Tonny van den Hoeven. Tonny heeft jaren ervaring op gebied van enkelspan, tweespan, tandem en Vierspan. Momenteel rijdt Tonny Vierspan wedstrijden.

Enkelspan mennen

Het enkelspan mennen is de basis voor alles omtrent het mennen.
Kunt u goed mennen met een enkelspan? Dan kunt u op voor het Menbewijs enkelspan.

Welke stappen worden daarvoor ondernomen:

U gaat eerst op voor het C (ertificaat) M (ennen)  (nkelspan) deel 1: aan de hand van een theorie en praktijkgedeelte op stal en een gedeelte rijden wordt er getoetst of de menner voldoet aan de gestelde eisen. Dit examen mag worden afgenomen door de instructeur.
Bent u hiervoor geslaagd dan mag u door na het CME deel 2. Ook hiervoor geldt een theorie en praktijkgedeelte op stal en een gedeelte rijden. Dit examen wordt echter afgenomen door een erkend FNRS menjurylid.

Heeft u ook dit examen met goed gevolg afgelegd gaan we door voor het Menbewijs. Hierbij wordt u wederom getoetst met een theorie gedeelte en praktijk, waarbij het rijden echter wordt afgenomen op de openbare weg. Het examen wordt afgenomen door een erkend S.S.R. examinator.

Gevolg, vervolg en resultaat:

Tijdens  en na deze opleiding kan u ook uw menvaardigheden ontwikkelen d.m.v. het rijden van dressuur- en vaardigheidsproeven. Niet alleen beginners maar ook gevorderden kunnen hier op onze manege terecht. En… wie droomt er niet van
een mooie (veilig en verantwoorde) buitenrit samen met zijn paard en wagen?

Informatie:

Onze men instructeur Tonny van den Hoeven heeft zelf jaren lang ervaring in de mensport zowel in enkel- twee en vierspan als tandem en rijdt wedstrijden met een vierspan paarden.
De cursus word elke woensdagavond gegeven van 19:30 – 21:30 uur.

Voor meer informatie over prijzen, bel of mail ons gerust of kom eens aan om een kijkje te nemen… de koffie staat klaar !

Tweespan mennen

Bij Manege de Vier Hoeven is het mogelijk om naast het behalen van je Menbewijs Enkelspan ook met tweespan te rijden.
 Verantwoord leren mennen met plezier staat bij ons centraal. Dat je daarbij je Menbewijs Tweespan kunt behalen is een beloning voor je harde werk.

De lessen worden verzorgt door Tonny van den Hoeven, een ervaren menner op het gebied van enkelspan, dubbelspan, langspan en vierspan.

Het is mogelijk om met je eigen span te komen of gebruik te maken van een span van de manege.
De cursus tweespan mennen is elke woensdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. Voordat je op gaat voor je tweespan mennen moet je al wel in het bezit zijn van je mennen enkelspan.

De lessen duren 2 uur waarbij ook uitgebreid aandacht wordt besteedt aan het in- en uitspannen.

Opgeven kan door een mailtje te sturen. Wanneer u vragen hebt kunt u deze ook via dit emailadres stellen. Uiteraard kunt u ook altijd even contact opnemen met de manege via 0617600356.